OVERIGE LINKS
Over afvallen
Cruisereview, bespreking van cruisereizen
Bureau Scherpenisse, Amsterdam
Informatie over TV-meubels
Brommer rijden en scooters
Leer nu klaverjassen
Zorgeloos leven
Borderline
Klaverjasverenigingen
Uit de geschiedschrijving blijkt dat het intellectueel peil in Nederland aan het eind van de 18de eeuw op een zeer laag pitje stond. Het aantal analfabeten was bijzonder groot. Gedurende deze periode, die aan de invoering van de schoolplicht voorafging, kwam hier bijna geen verandering in.
Zowel de geschiedkundige, die zich inzet om het verleden te doorgronden, zoals de familievorser, die in het bijzonder belangstelling heeft voor het voorgeslacht op intellectueel en cultureel gebied, hebben bij het uitpluizen van de zeer oude archiefbronnen met verstomming een idee gevormd van het massale analfabetisme in vroeger eeuwen.

Notarisakten, "informatien", enz. - moesten door onze voorouders ondertekend worden. Wie aandachtig de handtekeningen van toendertijd onderzoekt, stelt vast dat degenen die vlot de pen hanteerden, slechts een zeer kleine groep was. Anderen schreven hun naam traag en moeizaam, op een stuntelige wijze.

Talrijk waren degenen die hun naam niet konden schrijven en "als bewijs van kennisneming" een bepaald merk gebruikten of, noodgedwongen met een eenvoudig kruisje tekenden; blijkbaar werden sommigen zelfs hierbij geholpen door de griffier, die de pen vasthield.

Terwijl het hanteren van de pen uiteraard nog geen voldoende maatstaf is volgens de precieze ontwikkelingsgraad van de personen die hun naam konden schrijven, kan integendeel geoordeeld worden dat degenen die als handtekening een gewoon kruisje plaatsten, ongetwijfeld tot de groep van analfabeten behoorden.

Modern analfabetisme, dyslexie

Het enige dat jij kunt doen tegen jouw schrijf en leesproblemen is om hulp te zoeken en hierdoor erachter zien te komen in hoeverre en waar precies jouw probleem ligt. Hierna kun jij, als volwassen dyslectisch persoon, begeleiding vinden en tips toepassen die bij jouw probleem dyslexie passen.

Hulp bij leesblindheid
Door middel van tips zullen jouw dyslextieproblemen langzaam minder worden. De truc is dat je deze tips dan ook elke dag TOEPAST! Hierdoor kun jij zo juist mogelijk je werk doen. Dit is erg belangrijk voor jouw zelfvertrouwen en kwaliteit van bestaan!

Wij weten echter hoe ingewikkeld het is en het zal ook voor u een grote strijd zijn. Echt, ik ken dat interne stemmetje goed die ook u bij u draagt. Daarom is "Dyslexie, Tips en Trucs" door ons ontwikkeld.

Dyslexie op scholen en in het voortgezet onderwijs is te vaak voor de betrokken personen een ramp. Volwassen dyslextici worden te vaak op hun werkplek aangekeken op hun ONMACHT om korte aantekeningen te maken.

Een goede truc die ik je nu wil geven is om je aantekeningen ZO VAAK ALS HET MAAR KAN met een blauwschrijvende fineliner te aantekeningen te maken. Hierdoor kun u uw eigen notities veel simpeler lezen dan dat ze met andere vloeistof waren geschreven. Dit is ook de reden dat "Dyslexie, Tips en Trucs" totaal in het (donker) blauw is opgemaakt.

Dyslexie boek
In handige bewoordingen en in simpele hoofdstukken wordt jou uitgelegd welke geheimen er zijn die dyslexie veroorzaken. Omdat jij inzichten krijgt hoe het brein werkt en wat leesblindheid met u doet gaat u begrijpen hoe u met uw problemen omgaat. Door enkele simpele aanpassingen wordt door anderen in uw directe omgeving meer gaat opvallen (o.a. medeleerlingen de indruk hebben dat jij minder functioneert). Er wordt aan je verteld hoe jij je voordeel kunt doen van diverse (hulp) middelen en niemand zal jou hierop aankijken. Je gaat namelijk dezelfde prestaties leveren als jouw collega's.

De beste TRUC die ik op dit moment kan meegeven is om jouw omgeving, je werkgever, je collega's of jouw docent op de hoogte te brengen van jouw dyslexie.

Je gaat ontdekken hoe u uw problemen kunt gaan oplossen. In plaats om telkens blijft op zoek gaat naar programma's die NIET VOLDOENDE helpen, kun jij nu plotsklaps en blijvend verschillende tips en trucs uitproberen en hierdoor jouw lees- en schrijfvaardigheden verbeteren.

Je leest in het ebook "Dyslexie, Tips en Trucs" verhalen van volwassen dyslectici die met dezelfde probleem te kampen hebben gehad en hoe zij dit hebben aangepakt. Zo vertelt bijvoorbeeld R.M. uit regio Den Haag hoe hij voordeel heeft gehad, als dyslectici‚ bij het bestuderen van deze gids en hoe hij de Tips en Trucs heeft kunnen toepassen.

"Er is een reden waarom jij jouw dyslexie voor je medemensen wil verbergen, je hersenen zijn zo sterk als de zwakste schakel"

Deze gids is ook zeer geschikt voor mensen die last hebben met dyscalculie! Overige dyslexie gidsen zijn vaak erg wetenschappelijk terwijl in dit boek direct toepasbare tips verwerkt zijn.

De beste methode om om te gaan met jouw leesblindheid is om OOK ECHT IN ACTIE te komen en de stappen te gaan ONDERNEMEN!

Verder lezen?

Disclaimer